Društvo

Uprava

Arijana Mutilović

direktor Društva
Arijana Mutilović, rođena 1981. godine. Diplomirala je na Fakultetu za kriminalistiku Univerziteta u Sarajevu 2006. godine i stekla akademsku titulu i stručno zvanje dipl. kriminalist. Stručno zvanje magistar ekonomije stiče 2016. godine. Karijeru je započela 2007. godine u brokerskoj kući AW Broker d.o.o. Sarajevo, te je u vrlo kratkom vremenu postala voditelj odjela trgovanja. Početkom 2015. godine prelazi u Naprijed Invest d.o.o. Sarajevo gdje obavlja poslove Portfolio managera/ Investicisjkog savjetnika. U julu 2018 godine Komisija za vrijednosne papire izdaje saglasnost Arijani Mutilović za obavljanje funkcije predsjednika Uprave Naprijed Invest d.o.o. Sarajevo. Nije član niti jednog Nadzornog odbora privrednog društva.<br /> Položila je ispite za brokera i investicijskog savjetnika.

Nadzorni odbor

Tarik Karić

predsjednik Nadzornog odbora
Tarik Karić, rođen 1970. godine u Sarajevu. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 2001. godine i stekao zvanje dipl. ekonomista. Tokom karijere radio je u Raiffeisen banci, Sparkasse baci, te je pet godina obnašao funkciju direktora Društva za upravljanje fondovima „Naprijed Inevst“ d.o.o. Sarajevo. Trenutno je zaposlen u društvu Step d.d. Sarajevo na funkciji pomoćnika direktora za ekonomsko-finansijske poslove.

Edin Hodžić

član Nadzornog odbora
Edin Hodžić, rođen 1976. godine u Tuzli. 2011. godine na pravnom fakultetu u Tuzli stekao zvanje dipl. pravnik, a potom 2014. godine položio i pravosudni ispit. Radio je kao pravnik/sekretar u Pivari d.d. Ruzla, potom poslove advokatskog pripravnika, a od 2016. godine obavlja poslove advokata.

Sejdalija Mustafić

član Nadzornog odbora
Sejdalija Mustafić, rođen 1945. godine u Maglaju. Na filozofskom fakultetu u Sarajevu stekao zvanje profesor arapskog jezika sa književnošću, 1966. godine. Od niza odgvoornih poslova i dužnosti koje je obavljao u svojoj dugogodišnjoj karijeri, izdvajamo poslove poslove Šefa Državnog protokola Predsjedništva SR BiH, Generalnog sekretara Predsjedništva Bosne i Hercegovine kao i Generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine te savjetnika člana Predsjedništva.

Tim

Najznačajniji resurs našeg Društva jesu naši zaposlenici. Naši kadrovi su visokoobrazovane, stručne, profesionalne, ambiciozne osobe koje se ne boje izazova, te svakodnevno rade na proširenju svojih znanja i usavršavanja tehnika kojima se služe u svakodnevnom radu.

Možemo reći da su naši zaposlenici kamen temeljac našeg uspjeha, a  to je i razlog zašto smo se posvetili profesionalnom razvoju svakog člana našeg kolektiva. Vođeni su samo ciljem da kroz kavlitetno obavljanje svog posla proizvedu zadovoljne dioničare Fondova kojima upravljamo.

Pored profesionalizma, naši zaposlenici imaju izražene i moralne vrijednosti, jer smo mišljenja da oni u obavljanju svojih svakodnevnih zadataka ne predstavljaju samo Društvo, nego na neki način i dioničare Fondova, te su kao takvi osnova održivog uspjeha naše kompanije.